Piros lap a papagájnak

Papagáj okozott kisebb káoszt egy labdarúgó-mérkőzésen. A Me-Tu nevű madár a tulajdonos, Irene Kerrigan kísérője volt egy focimeccsen a Hertfordshire Rangers és Hatfield Town (Anglia) csapatai között a közelmúltban.


A problémát az okozta, hogy valahányszor a bíró megfújta a sípot, a papagáj, akinek nagyon tetszett a hang, azonnal tökéletesen leutánozta a síp hangját, amitől a játékosok teljesen összezavarodtak. A papagájok egyik jellegzetes tulajdonsága ez a fajta hangutánzás, képesek emberi beszédet, nevetést, vagy különféle ipari hangokat az eredetivel sokszor teljesen megegyező módon leutánozni. Egy porszívó, autó vagy hajszárító hangja nem ritkán teljesen beindítja őket.



A mérkőzés játékvezetője, Gary Bailey megkérte a hatalmas zöld madár tulajdonosát, hogy vigye le őt a pályáról, mert teljesen ellehetetleníti a mérkőzést. "Sose kellett még ilyesmit kérnem" - nyilatkozta később a bíró.



A nézőtérről kiutasított madár, miközben a gazdája lefelé sétált vele, többször is odakiabált a játékosoknak, hogy "Szép fiúúúú". A gazdája szerint kedvence imádja a focit, és ez az eset sem fogja tudni elvenni a kedvét a meccslátogatástól. Egyébként Hatfield Town megverte a papagáj csapatát 5-2-re.