Ne beszélj a papagájommal!

A papagáj bizony veszélyes háziállat, bár sokszor nem a csípéséből, hanem a szövegéből lesz a kellemetlenség, ahogy ez a vicces kis történet is bizonyítja.

Wanda mosogatógépe egyik nap meghibásodott, ezért a nő felhívott egy erre szakosodott szerelőt. Mivel másnap munkába kellett mennie, a szerelő pedig nem igazán volt rugalmas a javítás időpontját illetően, lakása kulcsát a lábtörlő alatt hagyta, és megegyeztek abban, hogy a szerelő a számlát ott fogja hagyni neki, amit ő majd elutal.


A kulcshoz Wanda egy furcsa figyelmeztetést is csatolt: "Ne félj a bulldogomtól, Spike-tól. Egész biztos nem fog bántani. De soha, semmi esetre se beszélgess a papagájjal! Ez nagyon fontos!!!".


Az ajtó kinyitása után a szerelőt megdöbbentő találkozás várta a legrondább, legnagyobb bulldoggal, akit valaha is látott. Ez a dülledt szemű kutyafajta egyeseknek gyönyörű, másoknak otromba, köztes vélemény általában nem létezik. Ennek a kimagaslóan csúnya példánynak ráadásul meglehetősen gonosz tekintete volt. A baljós előjelek ellenére a ronda kutya békésen heverészett a szőnyegen, így a szerelő megnyugodott, és nekiállt elvégezni a javítást, amiért jött.


Az viszont nem ment olyan egyszerűen, mint ahogy elképzelte. Mert valóban ott volt egy papagáj is, aki a kalitkájából végig eledellel, mogyoróval, dióval és magokkal dobálta a mestert, a tetejébe pedig éktelen káromkodásokkal szidalmazta őt.


A szerelő annyira ideges lett, hogy ilyen körülmények között kell végeznie a munkáját, hogy végül nem bírta tovább, és elfelejtve a korábban kapott intelmeket, rákiabált a papagájra:
"Fogd be a pofádat, te ronda, hülye madár!".


Mint kiderült, a gazda óvatossága nem volt alaptalan, a papagáj tudta a választ: "Kapd el, Spike!" kiáltotta a kutyának, mire az felpattant, és kikergette a lakásból a szerencsétlenül járt szerelőt.